LIBRARY - Official Portal

LIBRARY
PowerUpYourMind@UMPLib

Library Inovation

 • KEMPEN PENGGUNAAN TANGGA DI PERPUSTAKAAN

  Selaras dengan matlamat untuk menggalakkan semua warga kerja dan pengguna Perpustakaan supaya tidak mengabaikan kesihatan walaupun sibuk dalam melaksanakan tanggungjawab masing-masing. Proses naik tangga walaupun dilihat adalah satu proses mudah namun tidak semua melakukannya kerana ramai yang lebih selesa menaiki lif. Bagi menggalakkan budaya hidup sihat di Perpustakaan, kempen penggunaan tangga telah dilaksanakan.

  tangga 2016

  SUDUT POHON HIJAU
  Amalan 5S di perpustakaan telah dilaksanakan sejak tahun 2007 dan setelah 6 tahun, perpustakaan mestilah mengorak langkah mengembangkan impak pelaksanaan Amalan 5S di perpustakaan dan menyokong aktiviti/kempen UMP. Mewujudkan persekitaran hijau di ruang kerja. Ia adalah fasa permulaan di mana setiap JK Latihan, Promosi dan Audit mempunyai sepohon pokok untuk dijaga di sudut tersebut. Fasa seterusnya adalah setiap pegawai di perpustakaan akan mempunyai sepohon pokok untuk dijaga. Sekiranya mendapat sambutan akan dikembangkan hingga ke ruang-ruang kerja bagi menggalakkan persekitaran hijau di ruang kerja dan “improve your office air quality”. Projek “Green Leaf’ ini untuk menyokong kempen UMP ke arah persekitaran hijau pada tahun 2015.

  sudut pokok hijau 2015

  SUDUT RECYCLE PERPUSTAKAAN

  sudut recycle 2015 • POHON IDEA PERPUSTAKAAN

  Staf boleh memberi idea untuk  meningkatkan mutu kerja, hubungan sesama pekerja dan juga lain-lain. Idea yang ditulis akan dilekatkan di pohon inovasi dan JK Penyelaras akan menyemak untuk dipanjangkan kepada unit/individu yang bertanggungjawab.

  pohon idea 2014

Tags: 5S UMPLib

Video Tutorial

Tips for New Student

MORE

Address and Contact

Library Universiti Malaysia Pahang
26600 Pekan
Pahang Darul Makmur.

Tel: +609 549 3131 (G) / +609 424 5600 (P)
Fax: +609 549 3132 (G) / +609 424 5666 (P)
Email: umplibrary@ump.edu.my
our location


UMP Helpdesk