LIBRARY - Official Portal

LIBRARY
PowerUpYourMind@UMPLib

Perpustakaan Gambang Destinasi Pertama Konvoi Kembara Merdeka PPAP

Kuantan, 23 Ogos – Bersempena menyambut ketibaan hari Kemerdekaan yang bakal tiba, Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang (PPAP) mengadakan program Konvoi Kembara Merdeka PPAP atau Konvoi Kemerdekaan PPAP dengan menjadikan Perpustakaan UMP kampus Gambang sebagai destinasi persinggahan pertama.

IMG 3000

Konvoi Kembara Merdeka ini diketuai oleh Pengarah PPAP Hajjah Faridzah binti Jaafar bersama 30 orang kakitangan PPAP. Ketibaan konvoi ini seawal jam 8.45 pagi disambut meriah oleh semua staf Perpustakaan di perkarangan Perpustakaan UMP kampus Gambang. Tujuan persinggahan konvoi ini ke Perpustakaan UMP Gambang adalah untuk kunjungan dan penyerahan bendera Jalur Gemilang kepada wakil Perpustakaan UMP iaitu En. Dzull Zabarrod Ahmad selaku Timbalan Ketua Pustakawan Kanan.

                              IMG 3010     IMG 2988

Sejurus selepas penyerahan bendera Jalus Gemilang dan pertukaran cenderahati, pada jam 9 pagi deligasi Konvoi Kembara Merdeka ini dilepaskan semula secara rasmi oleh wakil Perpustakaan Gambang untuk meneruskan perjalanan ke destinasi berikutnya iaitu Perpustakaan Awam Daerah Maran dan PD Kuala Sentul. Program Kembara Merdeka PPAP dalam perjalanan ke Uitm Jengka yang merupakan destinasi terakhir.

 

ARTIKEL PENUH :  Perpustakaan Gambang Destinasi Pertama Konvoi Kembara Merdeka PPAP

 

Disediakan oleh Noor Azura Omar, Pustakawan Perpustakaan Kampus Gambang

Video Tutorial

Tips for New Student

MORE

Address and Contact

Library Universiti Malaysia Pahang
26600 Pekan
Pahang Darul Makmur.

Tel: +609 549 3131 (G) / +609 424 5600 (P)
Fax: +609 549 3132 (G) / +609 424 5666 (P)
Email: umplibrary@ump.edu.my
our location


UMP Helpdesk