User Education Programme – Library Introduction Session For Diploma Students 2021 (8 Sept 2021)

Perpustakaan menggondol dua anugerah di Majlis Apresiasi Sempena Hari Kualiti & Inovasi 2020 pada 28 Ogos 2020 yang diadakan di Kompleks Sukan Universiti. Anugerah Kualiti Naib Naib Canselor (AKNC) merupakan penyertaan kali ke dua perpustakaan pada tahun 2020 di mana kali pertama pada tahun 2018 dengan memperolehi Merit.
The briefings explained the library's services, such as loans, returns, reservations, and renewals of book lending periods. Also explained are on Ask A Librarian services,, education classes for users, inter-library loans or document supplies, and inter-branch loans, such as PASIR and PARU. Furthermore, there are also information retrieval mediums such as library catalogues or eFind for printed materials, Ez-proxy is a remote access for electronic resources such as full text journals, e-journals, e-books, standards, previous year's examination papers, Citation Indexed Journals (CIJ), and trial access to the database. UMP IR platform provides access to UMP's scholarly publications, while eColLIB is an online archival repository mostly for theses and undergraduate project papers with e-Lib providing access to UMP's e-books collection.

A total of 170 participants participated in the three sessions, conducted by 3 officers and with 4 SEDAR staff. Participants who are interested in taking user education classes can enrol in our programme in October, which is designed specifically for undergraduate and current students.
Perpustakaan membawa pulang Hadiah Wang Tunai sebanyak RM20,000.00, piala serta sijil kemenangan bagi Anugerah Kualiti Naib Canselor. Manakala dalam majlis yang sama juga Perpustakaan berjaya mengekalkan Anugerah ICT -Portal PTJ Terbaik (Pentadbiran) bagi tahun 2020 setelah memenanginya sebanyak 4 kali sejak tahun 2015. Perpustakaan membawa pulang Hadiah Wang Tunai sebanyak RM1,000.00, piala serta sijil kemenangan. Anugerah disampaikan oleh Pengerusi Lembaga Pengarah UMP iaitu Yang Hormat Dato' Sri Ibrahim bin Ahmad.

Syabas Perpustakaan!

Syabas Perpustakaan!