User Education Programme – Literature Search Strategies (18 March 2021)

Perpustakaan menggondol dua anugerah di Majlis Apresiasi Sempena Hari Kualiti & Inovasi 2020 pada 28 Ogos 2020 yang diadakan di Kompleks Sukan Universiti. Anugerah Kualiti Naib Naib Canselor (AKNC) merupakan penyertaan kali ke dua perpustakaan pada tahun 2020 di mana kali pertama pada tahun 2018 dengan memperolehi Merit.
Participants also did a hands-on search for materials in the library collection using eFind. It is also explained how to use EzProxy for searching and downloading journal articles, e-books, and theses. EzProxy has also been used to do searches in numerous databases for topics relevant to mathematics studies. In addition, participants were exposed to the search for scholarly works of UMP staff and students in UMP-IR as well as explained the guidelines for the submission of articles or publications to be included in UMP-IR.

Before the session ended participants were shown about basic citing & referencing (APA Styles & Mendeley). The purpose is for participants to understand the importance of citation in each writing and use reference management software to make it easier for them to manage reference sources. Hopefully, all participants will be able to understand and then use all the facilities and collections available in the library.
Perpustakaan membawa pulang Hadiah Wang Tunai sebanyak RM20,000.00, piala serta sijil kemenangan bagi Anugerah Kualiti Naib Canselor. Manakala dalam majlis yang sama juga Perpustakaan berjaya mengekalkan Anugerah ICT -Portal PTJ Terbaik (Pentadbiran) bagi tahun 2020 setelah memenanginya sebanyak 4 kali sejak tahun 2015. Perpustakaan membawa pulang Hadiah Wang Tunai sebanyak RM1,000.00, piala serta sijil kemenangan. Anugerah disampaikan oleh Pengerusi Lembaga Pengarah UMP iaitu Yang Hormat Dato' Sri Ibrahim bin Ahmad.

Syabas Perpustakaan!

Syabas Perpustakaan!